Followers

Saturday, April 23, 2011

kawan.

ke kawan, konon?

sebagai manusia, kita memerlukan ramai kawan. untuk share senang susah suka duka kita sama sama. aku tahu :) bila kita dah ada ramai kawan, tak semua kawan boleh pakai. ada yang mulut macam longkang, ada yang mulut macam parit, macam puaka pun ada jugak.

kawan baik VS kawan kurang nak baik.

masalah- perempuan yang ada masalah kesetiaan dengan boyfriend

kawan kurang nak baik akan cari point point perempuan ni, walaupun perempuan ini mungkin seorang teman dia sendiri, dan mereport dekat si boyfriend mahupun kawan kawan boyfriend untuk menjauhkan diri dari si perempuan. kawan yang baik akan menasihatkan si boyfriend mahupun kawan kawan si boyfriend untuk sikit sikit start ubah perangai perempuan itu.

masalah- si kawan yang dah minta kawannya untuk tak berkata apa apa tentang seseorang

kawan yang baik akan perasan perubahan muka si kawan yang tak berapa nak suka dengan topic yang dikemukakan dan minta maaf. lepas tu semua jadi okay sikit :) kawan yang tak baik akan terus mempuakakan mulutnya dan terus bercakap sampai ceritakan benda yang tak perlu si kawan ni tahu pun. dah tu tak minta maaf, hati si kawan ni dah robek like hell. peduli ke tak kau ni?

No comments: